Boven

 

CONTACT

 

PECHA KUCHA OIRSCHOT

voorjaar 2021

Sprekers van 11-10-2018

Ties Sweyen

Miriam Termeer

Rens van Ginneken

Ode aan de twijfel
We leven in een wereld waarin alles snel moet; iedereen moet een mening hebben, die geven en wel meteen. Een wereld waarin we mensen die twijfelen slap vinden, ideeëloos, of we verwijten ze een gebrek aan daadkracht of visie. Maar volgens Ties Sweyen zou de wereld er een stuk mooier uitzien als mensen meer twijfelen. Hierbij een ode aan de twijfel en waarom twijfel heel krachtig is en mogelijk de basis voor wereldvrede. Ties over zichzelf: :Een twijfelaar. Altijd al geweest. Wist niet wat hij later wilde doen, dus loopbaancoach voor anderen geworden. Nu met veel plezier docent bij Fontys Hogeschool HRM. Helpt mensen met twijfelen en knopen doorhakken."
Dementievriendelijk
Miriam Termeer wil in haar Pecha Kucha aandacht vragen voor dementievriendelijke gemeenschap in Oirschot: "Als we ons bewust zijn wat het hebben van dementie voor iemand betekent, wat het doet voor zijn naasten en hoe relatief gemakkelijk wij kunnen helpen, dan kunnen mensen met dementie langer mee doen in onze gemeenschap. Dat is met het sterk groeiend aantal mensen met dementie een belangrijk streven." Denk dan bijv. aan: het herkennen van de signalen van (beginnende) dementie. En weten wat je wel en wat je niet moet doen bij mensen met dementie. Ook probeert ze de vraag te beantwoorden: hoe kunnen we mantelzorgers en naasten ontlasten?

De dorpscorrespondent

Rens van Ginneken komt vertellen en laten zien tijdens zijn Pecha Kucha over de wondere en nogal diverse wereld van de dorpscorrespondent. Wat kom je tegen, waar moet je mee uitkijken, wat is interessant en wat juist niet?? Met grappige gebeurtenissen, highlights uit zijn bezigheden en bijpassende foto’s uit de praktijk. Van Ginneken is verslaggever van Oirschots Weekjournaal én het Eindhovens Dagblad.

Liesbeth Kaag

Van postzegel naar paradijs
De tuin is in de basis een heilzame groene omgeving. Een eigen plek die gaat over veiligheid, gezelligheid, genieten en jezelf kunnen zijn.  Liesbeth Kaag neemt ons graag mee naar de mogelijkheden en de dynamiek in je eigen tuin. Wat als je je tuin nou gaat verharden dan verhard je toch ook van binnen? Een vraag die haar dagelijks bezig houd. En ook is er zoveel mega moois naast de Lavendel en de Hortensia Annabelle. Daarnaast is Liesbeth ervan overtuigd dat je geen villa met grote tuin hoeft te bezitten om er iets tofs van te maken. Als je je openstelt voor de schoonheid van de natuur en je verbind met je eigen tuin dan ontdek je zoveel en blijf je je verwonderen over het paradijs waar we in leven....alles is er namelijk al je hoeft het alleen nog toe te passen!!

Michel Bergman

Ben jij dirigent van je leven...?

“Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde”. De kern van deze Pecha Kucha laat zich vatten in dit citaat van Erich Fried.
Michel Bergman neemt je mee in zin en onzin in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en muziek.  Hij werkt als trainer en dirigent en combineert dit in leiderschap & ontwikkelprogramma’s.
We geven je wel de garantie dat je met een bijzondere ervaring naar huis gaat!
“Ons hele leven zou muziek zijn als we op elk ogenblik de juiste tonen zouden kunnen vinden”.

Harrie Keusters

Bitcoin
In 2015 kocht Harrie Keusters per ongeluk Bitcoin. Jaren keek hij er niet naar om, tot hij op een dag een behoorlijk bedrag bleek te bezitten. Toen begon de ellende: verkopen of houden? Het werd het begin van een zoektocht naar de waarde van Bitcoin en andere cryptomunten. Is het nou top of flop?
 
Harrie Keusters komt uit Tilburg en vertelt verhalen over innovatie.

Jeff Lin

James van Leuven

Herm Kisjes

Taiwan Formosa!!
Interesting story about the cultural, social and daily life differences and simmilarities between Asian and Europeran people and behavior. The view of Asian born citizens living in Oirschot.

Koloniën van weldadigheid

Aan het begin van de negentiende eeuw vindt in de Verenigde Nederlanden een grootschalig maatschappelijk experiment plaats. in zeven jaar tijd worden zeven Koloniën van Weldadigheid opgericht: vijf in het noorden van Nederland en  twee in het zuiden, in wat nu de Belgische Kempen zijn. In 2019 worden ze mogelijk UNESCO Werelderfgoed. De uitgestrekte gebieden met hun eigenzinnige landschap vormen een stuk bijzondere natuur. James van Leuven is fotograaf en zal d.m.v. zijn foto's ons meenemen naar dit stuk werelderfgoed wat nog geen 40km van ons verwijderd is.

Internet een probleem?

Leven in een digitale wereld is topsport. Lang geleden had je geen internet, t.v. en waren keuzes en verleidingen niet aanwezig. De telefoon zat aan een snoer in de kamer en ‘groepsappen’ bestond nog niet. Nu zijn ouders genoodzaakt om hun kind te leren omgaan met internet en te begrenzen. 24 uur bereikbaarheid met de hele wereld geeft ongekende mogelijkheden maar kan ook de nodige problemen geven. Wanneer is je mobiel een last of een geluk, wat is nog normaal en wanneer loopt het de spuigaten uit? Hoe kun je internetproblemen bij jezelf herkennen en wat kun je doen?
Herm is verpleegkundig specialist GGZ, docent/ trainer en schrijver op het gebied van psychiatrie en verslaving.

Karin Verbruggen

???

Presentator

Pecha Kucha over....
Pecha Kucha
Na 9x Pecha Kucha Oirschot meegemaakt te hebben weten we inmiddels: Pecha Kucha is een superstrakke structuur van 20 keer 20 seconden, 20 dia’s die 20 seconden in beeld zijn, 6 minuten en 40 seconden dus. Pecha Kucha is de plek om je werk, mode, kunst, ontwerp, gemaakte project of welk goed idee dan ook te presenteren. Maar zijn er nog meer weetjes? Wie bedacht het? Is het moeilijk? Over het hoe, wat en waarom van Pecha Kucha.
Karin Verbruggen maakt deel uit van het organiserende team van PK Oirschot en vertelt ons graag meer over deze unieke presentatietechniek die wereldwijd zo populair is.
Geheim....
Tijdens deze 10e editie van Pecha Kucha Oirschot hebben we diverse verrassingen in petto. Wat precies? Dat houden we nog even geheim. Dus kom op 11 oktober a.s. en laat je verrassen!
Frans Verouden
Na zelf Pecha Kucha spreker geweest te zijn bij de 3e editie bood Frans aan om een editie te presenteren. En dit deed hij met zoveel verve dat wij voor hem gevallen zijn en hij voor ons: Frans is vanaf heden onze vaste presentator! Ook maakt hij deel uit van het organiserende Pecha Kucha team.
Frans is bekend vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid in Oirschot en de Beerzen getuige diverse bestuursfuncties bij sociaal maatschappelijke en culturele organisaties. Als ondernemer zet hij zijn management ervaring uit de high-tech sector nu in bij opdrachten op het snijvlak van verandermanagement, entertainment en duurzaamheid.
Snelle Links:
Zelf presenteren?
Wil je ook een keer een Pecha Kucha-presentatie verzorgen in Oirschot? Neem contact met ons op of geef je op als spreker!

Aanstaande evenement:

# 13 datum volgt!
Aanvang 20.20 uur
Locatie: volgt nog


Partners Pecha Kucha Oirschot:
Contact gegevens:
Heb je vragen of wil je zelf een lezing geven? Neem contact met ons op.