Boven

 

CONTACT

 

PECHA KUCHA OIRSCHOT

voorjaar 2021

Sprekers van 29-1-2015

Loes Janssen

Films maken

Loes is afgelopen jaar afgestudeerd aan AKV St. Joost te Breda als filmmaker. Ze vertelt over de kracht van het medium film en haar passie voor documentaires maken. Ze zal o.a. vertellen hoe de vorm altijd de inhoud bepaalt en waarom de documentaire werkelijkheid niet bestaat.

Leo van Gestel

Contact met dementerenden

Leo van Gestel verlicht het leven van mensen met dementie of met een verstandelijke beperking als miMakker Zwiep. Ook geeft hij met zijn Stichting Lachindezorg trainingen aan vrijwilligers en mantelzorgers.

Lex Hoefsloot

Van idee tot ’s werelds eerste gezinswagen op zonne-energie

Solar Team Eindhoven. Masterstudent TU/e. Altijd gedroomd van oplossingen voor het klimaatprobleem, op een dag vielen alle puzzelstukjes in elkaar en konden we met 20 studenten beginnen aan het ontwerp van ’s werelds eerste gezinswagen op zonne-energie. Na 2 jaar hard werken het ultieme eindresultaat bereikt: Wereldwijde media-aandacht.

Stan Kerkhofs en Paul Henst

Mooi Straten

Over burger/boerparticipatie, leefbaarheid in het buitengebied, duurzaam ondernemen (people, planet, profit), verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, trots, talent, plezier!

Jasper van de Wouw

Van de Wouw, eigenaar van Inside Out Events, gaat iets vertellen over de huidige economie waarin we leven en hoe bedrijven en organisaties hierop inspelen. Hij gelooft er heilig in dat niet het product of de dienst in the middle of the centre staat maar dat de beleving die daaromheen zit minstens zo belangrijk is. Ook vertelt hij hoe Inside Out Events evenementen organiseert met een beleving... Want simpelweg een zaaltje vullen met een aantal DJ’s is niet meer genoeg!

Ina Bastiaans

Over verborgen hongersnood en ondervoeding in onze maatschappij. Hoe kunnen we deze honger stillen?

Diane van Heeswijk

Arthur de Vries

Toon Gloudemans

Onze automatische piloot

Zou je willen weten waarom je vaak weer naar een dezelfde afloop toewerkt? In relaties,  je werk en in je dagelijks leven? Dan is het tijd om kennis te maken met je onbewuste drijfveer die je doen en laten bepaalt. De V-cirkelmethode geeft je inzicht en daarmee de mogelijkheid om patronen te doorbreken.
Het behoud van cultuur en cultuurhistorie wordt steeds minder een taak van de overheid en meer een taak van de burger. In plaats van een bedreiging biedt het kansen. Het Project "Legerkamp bij Oirschot" 1831-1834 is een voorbeeld van hoe geïnteresseerde burgers niet achterover leunen maar het heft in eigen hand nemen. En daarvoor medewerking van... de overheid krijgen.

Abdij Koningshoeven

In het landschap ten Oosten van Tilburg zijn de torens van de trappistenabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven al meer dan een eeuw beeldbepalend. Wat bracht eind negentiende eeuw monniken ertoe zich op deze plek te vestigen? En hoe verging het hen daar?

Erik van den Oord

Hans van de Leur

Mattheus Shamoun

Gambia

Hans van de Leur neemt ons mee naar Gambia: Smiling or crying??
Nieuwe Business Modellen

Samen met ruim 30 co-auteurs heeft Erik van den Oord gewerkt aan een boek over Nieuwe Business Modellen. Beeldend gaat hij in op dit nieuwe fenomeen van waardecreatie. Erik is ondernemer en opereert in de frontlijn van sociale en bestuurlijke vernieuwing.

Nieuwsbericht 1987: "Zomaar een dag ver hiervandaan"

Een terugblik op een gebeurtenis van een gewone dag ergens in het verleden, het nieuwsbericht daarover toen en de vergeten slachtoffers van toen en nu. Mattheus Shamoun, geboren in 1978 in Irak, woonachtig sinds 1994 in Nederland, vertelt zijn indrukwekkende verhaal.

Presentator #2 Pecha Kucha Oirschot

Erno Mijland

Deze editie werd gepresenteerd door Erno Mijland. Erno is geen onbekende van Pecha Kucha Oirschot: we kennen hem nog van de eerste editie waar deze Beerse spraakwaterval vertelde over zijn Universiteit van Middelbeers. Erno is onder andere actief als professioneel spreker.
Snelle Links:
Zelf presenteren?
Wil je ook een keer een Pecha Kucha-presentatie verzorgen in Oirschot? Neem contact met ons op of geef je op als spreker!

Aanstaande evenement:

# 13 datum volgt!
Aanvang 20.20 uur
Locatie: volgt nog


Partners Pecha Kucha Oirschot:
Contact gegevens:
Heb je vragen of wil je zelf een lezing geven? Neem contact met ons op.