Boven

 

CONTACT

 

PECHA KUCHA OIRSCHOT

voorjaar 2021

Sprekers van 11-6-2015

Minke Nijenhuis

Het Maken van Leven

De mens heeft al vele malen het onmogelijke gerealiseerd, van maanlandingen tot wereldwijde informatieoverdracht. Toch is er iets wat ons maar niet lukt om volledig te doorgronden: het leven. Minke studeert biomedische technologie aan de TUE.  In 2014 heeft ze samen met haar team goud behaald op de wereldwijde iGEM wedstrijd, een prestigieuze competitie in Boston over het maken en manipuleren van leven.

Marianne den Otter

Voicing

Voicing – Je eigen stem, van binnen naar buiten, laten weerklinken.
Als je luistert naar je binnenstem, ontdek je je innerlijke leraar, de stem van je ziel. Als je deze stem van binnen naar buiten laat weerklinken, ben en blijf je bij je authentieke zelf, waar en bij wie je ook bent.

Marianne den Otter is orthopedagoog en senior docent bij Fontys OSO. Ze is werkzaam in Master Special Educational Needs (SEN) en werkt als procesbegeleider met Educatieve partners

Jan van Gerven

Het witte goud

In 1978 nam Jan van Gerven het bedrijf van zijn vader Willem over. Hij startte met een klein veldje aan het kanaal in Oirschot. Jan van Gerven heeft op dit moment 20 hectare grond verdeeld over vijf velden. Het meest bekendste veld ligt aan de A58 in Oirschot.  De aspergegrond bevat lichte zandgrond waaruit de lekkerste asperges groeien. Niet voor niets verkozen tot de winnaar van `De Lekkerste Brabantse Asperge 2014`.

Kris Pouw

Leendert Spijkers

Margot van de Ven

RelativeringsKlapje
Kris zal vanuit eigen ervaringen zijn grootste levenslessen met iedereen delen. Zo zal hij praten over 'zogenaamde' vanzelfsprekendheden, Relativeren en bewustzijn. Met vele nieuwe inzichten wil hij onze ogen weer wijd openen.
Kris Pouw, 21 jaar oud, komt uit oirschot woont in Amsterdam, grote watersportliefhebber, heeft altijd al mensen willen motiveren en inspireren om alles uit het leven te halen. Grote doel: Onze ogen opnieuw openen zodat we bewuster naar onszelf en de wereld om ons heen gaan kijken, sinds kort ook schrijver/videomaker.
Eretitel "Basiliek": pauselijke onderscheiding
Op 23 juni 2013 is de Oirschotse Sint Petrus kerk door paus Benedictus XVI verheven tot Basiliek. Deze eretitel wordt aan een kerk verleend als het Godshuis een lange geschiedenis kent. In 1268 is op de huidige plek aan de markt de eerste toen nog kleinere kerk gebouwd. Van toen af is er iedere zondag de eucharistie gevierd, is er gedoopt en waren er vieringen van rouw en trouw. Sinds 2000 is Leendert Spijkers pastoor van Oirschot, Spoordonk, Best en de Beerzen en Deken van het Dekenaat Bladel Oirschot.

Mindfulkids

Iedereen heeft wel eens last van stress. Wat is mindfulness. Trainingen worden steeds vaker bij volwassenen gebruikt om stress, pijn, depressie en angsten te verminderen.
Vanwege positieve effecten heeft de stichting Fonds voor het Hart een uniek project geïnitieerd: Mindfulkids.
Na haar opleiding aan de Tilburgse Dansacademie heeft Margot in vele disciplines van dans en beweging les gegeven. Opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde afgerond in 2009. Is docent Tai Chi Qi Gong en heeft een praktijk voor Natuurgeneeskunde.

Liesbeth Louwers

Bart Leenders

Marjolein van Kuringen

Weten over eten

Weet jij wat je eet? Wat is waarheid in het doolhof dat “gezond eten” wordt genoemd? Liesbeth begeleidt dagelijks mensen bij het afslanken en het veranderen van gewoontes en gedrag om een gezonde(re) levensstijl aan te leren. Voeding is haar grote passie en daarin blijft ze nog dagelijks leren. Daarnaast is ze moeder van 4 kinderen en houdt van lezen, sporten, vakantie, sauna en uit eten gaan. Maar ook van alleen zijn.
Fikkiestookavonturen deel 1
Wat Bart Leenders zoal meemaakt als hij in de bush-bush probeert het vuurtje brandend te houden. Een houtvuurtje in de buitenlucht, daar geniet Bart van. In de bossen, in de bergen of aan de rand van het water. Heerlijk! Hij beseft regelmatig dat vuurtjestoken zijn vak én passie is en dat maakt hem erg gelukkig.

Het paard als spiegel van de ziel

Van paarden kunnen wij mensen ontzettend veel leren. Door de reflecterende kwaliteit van paarden wordt het coachen met paarden vaak coachen met ’het paard als spiegel’ omschreven. Het mooie van een spiegel is dat het kaatst wat het ontvangt, zonder dat een oordeel dat vertroebelt. Dit maakt dat feedback van het paard eerlijk, zuiver en makkelijk aan te nemen is. Durf jij in de spiegel te kijken?

Frans Verouden

Ad van den Akker

Martien van Pinxteren

Verduurzamen van de evenementenbranche

Evenementen zijn niet het toonbeeld van duurzaamheid. Frans heeft als doelstelling duurzame ketens te sluiten in de evenementenbranche. Hiermee wordt letterlijk een podium geboden om duurzame maatregelen aan een groot publiek te tonen.

Biologisch....Ja natuurlijk, maar niet zonder u

Biologisch runderen begrazen de natuur gebieden van Het Groene Woud om de biodiversiteit in stand te houden.
Alles in samenwerking met stichting  Brabants Landschap.
Ad van den Akker neemt ons mee in de wereld van de Angus koe.

 

Lokale Omroep Oirschot

De ervaringen van een programmamaker, voormalig koster, bij de Lokale Omroep Oirschot. Over het verleden en de huidige situatie van Een FM.

Presentator #3 Pecha Kucha Oirschot

Henk van Rooy

Henk van Rooy (Henk den Tommes) komt uit Spoordonk en woont in Oirschot. Henk is een bezige bij en we kennen hem o.a. van het voorzitterschap van v.v. Spoordonkse Boys, allerlei vrijwilligerswerkzaamheden zoals in het jeugdwerk, buurtbus en (voormalig) centrumsteward van Oirschot. Henk van Rooy wordt gezien als een enorme motivator, heeft veel mensenkennis en is een geboren leider. Hij neemt iedereen mee in zijn positieve flow en zo gebeurt er precies wat hij voor ogen had. Dat hij kan presenteren blijkt wel uit z'n ruim 25 jarige ervaring als presentator van het tonpraten in Olliedonk.
Snelle Links:
Zelf presenteren?
Wil je ook een keer een Pecha Kucha-presentatie verzorgen in Oirschot? Neem contact met ons op of geef je op als spreker!

Aanstaande evenement:

# 13 datum volgt!
Aanvang 20.20 uur
Locatie: volgt nog


Partners Pecha Kucha Oirschot:
Contact gegevens:
Heb je vragen of wil je zelf een lezing geven? Neem contact met ons op.