Boven

 

CONTACT

 

PECHA KUCHA OIRSCHOT

voorjaar 2021

Sprekers van 17-3-2016

Harrie Keusters

​Pil nummer 228

​In 2013 krijgt Harrie Keusters kanker. Hij ondergaat onder andere een chemokuur van 228 pillen, waarbij hij de laatste pil bewust niet inneemt. Waarom niet en wat is er van die pil geworden? Een  persoonlijk verhaal over hoe één pil je hele leven kan veranderen...
Harrie  komt uit Tilburg is Innovatiemanager bij een grote multinational. Daarnaast is hij auteur van het boek "Nooduitgang' en maakt hij theatervoorstellingen.

Robin Gerris

Herinneringen, het lijkt een zeer individueel en persoonlijk iets. Van het bekijken van souvenirs uit een vakantieland tot het ruiken van dat ene luchtje wat ons terug brengt naar dat moment waar we zo ontzettend veel herinneringen aan hebben. Door de komst van het internet lijkt dit echter totaal veranderd. Iedereen deelt alles op facebook en schiet het de wijde wereld in. Dit leidt tot een beeldcultuur waarin iedereen een eigen interpretatie heeft van wat we zien. Een collectieve interpretatie die leidt tot een persoonlijke blik. Hoe verandert dit onze kijk op herinneringen en wat betekent authenticiteit nog in deze periode?

Wilfred van Nunen

Sportvissen en meditatie

Onder de waterspiegel gaat een hele wereld schuil, waarvan de sportvisser een beetje deelgenoot mag zijn. “Het water lezen”, de plekken vinden waar de imposante rovers huizen: snoek en snoekbaars. 100% natuurparticipatie. Niet bestemd voor de pan, enkel voor de bewondering. Om hun brute kracht te voelen, hun marmeren gloed te aanschouwen. Wat is de relatie voor Wilfred van Nunen tussen zijn hobby en zijn geloof en werk als pastor?

Cor Crans

Ilse Wolf

Ben van Otterdijk

Pijproken en tradities

Een tijdsbeeld van vier eeuwen pijproken in Nederland. De cultuur van het pijproken is officieel toegevoegd op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland. Door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen in de loop der tijd zal deze traditie verschillend worden beoordeeld. Maar als je een serieuze pijproker bent, kun je lid worden van een pijprokersgilde. Cor Crans is voorzitter van de Nederlandse Federatie voor Pijprokers en houdt met veel genoegen zijn Pecha Kucha over dit wonderbaarlijk fenomeen.
Op een (bijna) onbewoond eiland
Geen telefoon, geen internet, geen supermarkt en zelfs geen straatverlichting. Toen Ilse Wolf (23) voor haar afstudeerproject Weather Permitting naar het afgelegen Welshe eiland Caldey afreisde, zocht en vond ze totale afzondering. Alleen een vaste kern van achtentwintig bewoners, waaronder twaalf monniken, die één zijn met de ruige natuur. De eilanders zijn afhankelijk van het tij, het licht en elkaar. Fotograaf Ilse Wolf bracht 2 maanden door op dit eiland en maakte er een fotoboek van.

Terugkeer slachtoffers MH17

Op woensdag 23 juli 2014 kwamen op Vliegbasis Eindhoven de eerste slachtoffers terug van het verongelukte toestel MH17. Het ministerie gaf opdracht aan defensie dat ze repatriëring samen met de veiligheidspartners moest organiseren.
Ben van Otterdijk, Hoofdofficier van dienst brandweer wordt vanuit de veiligheidsregio toegevoegd aan het team met de opdracht "Defensie regelt het officiële, jij kijkt naar veiligheid". Wat hield deze rol nu precies in?

Els Köhlbrugge

Joris van Esch

Rob van Overbeek

Door welke bril kijk jij?
Waarom luisteren mensen niet naar mij?
Hoe komt het toch dat je me niet begrijpt; ik vertel het toch duidelijk?
Waarom is “nee” zeggen voor jou heel makkelijk en kan ik het niet zonder schuldgevoel?
Het enneagram is een persoonlijkheids-model en geeft je meer inzicht in jezelf en anderen. Het geeft duidelijkheid over hoe wij onszelf en de anderen om ons heen zien. Els Köhlbrugge deelt graag haar enthousiasme over het enneagram.

Hot or not?

Speciaalbier is hot, dat is inmiddels bij iedereen wel duidelijk. Het aantal brouwerijen in Nederland is gigantisch gegroeid. En dankzij social media en apps (zoals Untappd) is het niet langer enkel de favoriete drank van morsige oude mannen met een baard en bierbuik. Waar komt die aandacht ineens vandaan? Welke rol speelt het lokale karakter en bijvoorbeeld de slow-food-movement hierbij? Speciaalbier. Is het een hype of een blijvertje? Joris van Esch, Europees Biersommelier in opleiding, proeft bier, leest en schrijft erover. En wil deze passie delen met anderen.

Go4Duchenne!

Het verhaal van Go4Duchenne begint in 2014 wanneer 2 vrienden het idee omarmen om, naast de gezamenlijke hobby mountainbiken, iets goeds te doen voor een ander. Duchenne is een dodelijke ziekte die echter ook verbroedering, vreugde en visie brengt, mede dankzij de goedlachse Cody. En dankzij een serieus team dat zich met bedrijfsmatige precisie inzet met maar 1 missie: Duchenne als ziekte de wereld uit fietsen.

Frans Bevers

Florien Willems

Nicole Maas

Tonpraten
Al meer dan 27 jaar staat Frans Bevers in de ton en op het podium, voor zijn verdienste als tonpraoter is hij onderscheiden door de F.E.N.: Federatie Europese Narren. Bevers is een traditionele tonprater, eentje van het zuiverste ras: een goed verhaal, veel contact zoeken met het publiek, heeft de nodige zelfspot en is nooit kwetsend. Maar wat houdt het nu in? Een buut schrijven? En wat moet je allemaal doen om het goed te brengen? Is het gemakkelijk of denken sommigen dat maar...??

Hoe raar is Noord-Korea?

Het meest geïsoleerde land van de wereld, waar wij nog bijna niets van weten. Wat is er waar wat je hoort over kampen, onderdrukking, schending van de mensenrechten. Hoe is het om daar te zijn? Hoe zijn de mensen, en wat vinden zij van hun land? Wat zie je, wat hoor je, hoe voelt het? Florien Willems, sociaal geograaf en nieuwsgierig naar de wereld, komt vertellen hoe zij het heeft ervaren om 10 dagen in Noord Korea te zijn.

De Jonge Weduwe

Rouwen is keihard werken. Stichting De Jonge Weduwe ondersteunt jonge vrouwen met minderjarige kinderen na het verlies van hun levenspartner. Want als jonge weduwe blijf je ontredderd achter.Er moet van alles worden geregeld waar je liever nooit verstand van had gehad. Administratief, juridisch, fiscaal, medisch, psychisch. En -net zo belangrijk- doorgaan met je leven. Maar hoe doe je dat?
Nicole Maas vertelt uit eigen ervaring.
Over-leven na de dood.
Snelle Links:
Zelf presenteren?
Wil je ook een keer een Pecha Kucha-presentatie verzorgen in Oirschot? Neem contact met ons op of geef je op als spreker!

Aanstaande evenement:

# 13 datum volgt!
Aanvang 20.20 uur
Locatie: volgt nog


Partners Pecha Kucha Oirschot:
Contact gegevens:
Heb je vragen of wil je zelf een lezing geven? Neem contact met ons op.